Mange tror at trening bare gjelder for armer og ben, men der tar de fleste feil. Det er minst like viktig å trene hjernen og holde den oppdatert. Forskning viser at ved å trene hjernen kan du bygge deg opp en reserve som kan beskytte eller utsette symptomene av Alzheimer og demens. Her er noen enkle grep som du kan ta i hverdagen for å trene hjernen din.

Tren jevnlig

Når du ser på hjernetrening må du se på det på samme måte som fysisk trening. Du må trene jevnt, og det hjelper lite å starte med 5-mila som første aktivitet. Hjernen vokser og vi lager nye koblinger hver dag så jevn trening vil gi deg suksessen du er ute etter.  Synes du noe er vanskelig til å begynne med, det er bare fordi hjernen trenger tid til å venne seg til det.

Hukommelse er viktig

Hukommelsen kan ofte være dårlig, men med noen øvelser vil du raskt oppnå resultater. Begynn med hoderegning og ikke tenk på at «det var jeg aldri god til», for du vil snart se at det som tidligere føltes veldig vanskelig plutselig blir ganske lett.

En annen god måte å trene hukommelsen på er ulike memoreringsleker. Husker du når du hadde et brett med 40 forskjellige ting på et rebusløp og skulle huske mest mulig? Det er også en god måte å kunne huske ting på. Du kan også bruke memoreringskort, slik som barnelotto, bare mer avansert. Å bruke mye tid på en slik aktivitet kan i begynnelsen virke som et ork, men etterhvert trener hjernen seg opp og ting blir lettere.

Hjernenøtter

Noen tror at hjernenøtter er noe som bare er til pynt på sofabordet i jula og som aldri blir brukt. Kjøp inn litt forskjellige hjernenøtter og utfordre deg selv. Om du ikke klarer det ved første forsøk, prøv å motivere deg  selv til du får det til.  En rubikskube kan være vanskelig å løse og kanskje du trenger litt hjelp første gangen, men andre gangen vil du klare det. Det er lov til å prøve og feile litt, for det i seg selv er jo også hjernetrim.

Trim denne «muskelen» regelmessig

Kortspill

For mange blir kortspill sett på som et tidsfordriv, men det kan også være fordelaktig i hjernetrening. Ser du etter noe mer strategisk med litt spenning, kan poker være noe for deg. Det skal sies at å spille pokervarianter som Texas Hold ’em hjelper deg med å trene hvordan du leser andres kroppsspråk, og du vil lære mye om strategier og hva som fungerer og ikke.

Det e lov til å hvile

Husk at hjernen også trenger hvile, så ikke vær redd for å ha litt hjernedød tid der du ser på de filmene eller seriene som du vil. Så lenge hjernen har variert aktivitet kan du oppnå mye og du vil raskt se at hukommelsen vil gå opp og tiden det tar deg å løse en Sudoku eller andre nøtter vil gå betraktelig ned.