Har du noen gang våre i en slik situasjon der du kjenner igjen en person, men klarte ikke å huske navnet hans? Ofte er det rett og slett fordi vår hjerne er i hvilemodus når vi trenger den til å være aktivt. Du kan prøve disse tipsene for å aktivisere hjernen igjen.

Slutt å røyke
Å slutte å røyke vil hjelpe deg med å få et mer aktivt sinn. I en studie utført av University of Michigan har forskere funnet ut at røykere har generelt lavere IQ i forhold til ikke-røykere.

Prøv å memorere ting
Selv om du har dårlig hukommelse må du fortsatt gjøre dette. Du må gi deg selv små oppgaver for å huske noe. Det kan være navn, telefonnummer eller skuespillere i filmer. Poenget er å aktivisere hjernen din.lære raskt

Lære deg noe nytt
En annen effektiv måte å forbedre hukommelsen og hjernen på er å skaffe seg nye ferdigheter. Å gjøre rutinemessige oppgaver igjen og igjen, kan redusere hjernens kapasitet. Men når vi lærer noe nytt reagerer hjernen på en annen måte og utvikler seg.

Prøv å gjøre noe nytt ofte
Du må heletiden utfordre hjernen for å holde den aktiv. Har du noen små uvaner som du selv misliker? Fokuser på å bedre de uvanene og med det vil du holde hjernen aktiv mesteparten av tiden.

Trening er viktig
Grunnen til trening funker er at hjernen får hjelp til å skape nye neurale forbindelser som hjelper deg å lære ting raskere og bli mer proaktivt. Finn 20 minutter til dagen for å jobbe med kroppen din.

Bli mer sosial
Kommunikasjon vil hjelpe deg med å forbedre hukommelsen. Diskuter med venner eller familie om politikk, filmer eller arbeid. Poenget er få bruke hukommelsen din så mye som mulig.

Spis sunnere
Prøv å forbedre hukommelsen ved å inkludere sunnere valg. Spis matvarer som inneholder proteiner, og fiber for å gjøre hjernen sunnere. Ernæringseksperter anbefaler å spise fisk som er effektivt for mental helse.