Stress finnes overalt i verden og i alle områder av våre livet. Der finnes ikke immunitet mot de alvorlige helsemessige og sosiale skadene det skaper. For å forstå hvordan forebygger stress, må vi forstå hva det gjør med kroppen vår og hvilke potensielle helsekonsekvenser det kan medføre.

Hva kronisk stress gjør med kroppen din
Hode: Vanskeligheter for å konsentrere deg, angst, depresjoner og lett irritabel
Hud: Hårtap, tørr hud, utslett og sprø negler
Ledd og muskler: økt sjanse for betennelse og muskelsmerter
Hjerte: Høyere kolesterol verdier, høyere blodtrykk og økt sjanse for hjerteinfarkt og slag
Immunforsvaret blir redusert og øker sjansen for å bli syk, hvor det da tar lengre tid for å bli frisk.
Det finnes mye mer, les her hvis du ønsker.

Hvordan øke toleransen
Du kan ikke unngå stress, men du kan redusere stressresponsen på en rekke måter. Fysisk aktivitet er en av de mest effektive måtene å redusere effekten av stress. Sosiale begivenheter skaper opplevelse av sikkerhet og frigjør stressreduserende hormoner. Selv om du føler at du ikke har tid eller mulighet må du prøve å sette av mer tid for deg selv. Les en bok, tilbringe tid i naturen, lytt til musikk eller se en komedie.

Yoga og psoasmuskelen
Stress er vanligvis lagret i psoasmuskelen, plassert på begge sider av ryggraden. Hvis du arbeider kontinuerlig med stress så blir stresshormoner lagret i kroppen og psoasmuskelen blir kronisk strammet. Yoga kan hjelpe deg med å strekke din psoasmuskel og hjelpe deg på veien til et mindre stresset liv. Se mer her

Godta endring er det første stegetstress
Stress er ofte et fysisk og et emosjonelt svar på en negativ forandring i livet vårt. Umuligheten av å akseptere denne negative forandringen forårsaker stress og angst. Prøve å styre det som ikke kan endres er som slå i en murvegg. Det eneste du kan gjøre for å fortsette med livet ditt er å akseptere situasjonen for hva den er, og å prøve å finne en positiv vri ut av det hele.

Spis sunn trøstemat
Få en sunn livsstil inkluderer å ta kontroll over ernæringsplanen din og eliminere dårlige vaner som for eksempel sigaretter og fastfood. Velg annet snacks som kan berolige deg. Bær er for eksempel en vitamin C-tett frukt, og vitamin C er forbundet med stressreduserende egenskaper. Det er funnet i en studie av forskerne fra University Pennsylvania at kamillete kan redusere angstsymptomer.

Lær deg pusteteknikker
Dype pusteteknikker gjør det mulig å lette de fysiske symptomene på stress. Avslapningsresponsen følges av reduksjon i blodtrykk, hjertefrekvens, pustefrekvens, muskelspenninger og smerter.
Les mer her