Førsteinntrykk er svært viktig for å danne et sterkt forhold til de forskjellige menneskene vi møter og kommuniserer med i våre liv. Selv om det skjer i løpet av svært kort tid kan førsteinntrykket vare lenge. Folk dømmer de menneskene de møter basert på deres utseende og presentasjon, og når inntrykket er skapt så er det svært vanskelig å endre. Her har du noen tips til hvordan du kan gi et godt førsteinntrykk.

Forbered samtaleemner
Før du går på møte med en ny person eller bedrift, er det lurt å gjøre litt research. Hvem er denne personen er og hva vil han forvente fra deg. Disse forberedelsene vil hjelpe deg med å overbevise denne personen at dine ferdigheter vil komme til nytte. Kom opp med en rekke problemstillinger/kommentarer som vil illustrere din kompetanse innenfor temaet.

Bruk riktig klær for anledningenSelvtillit og mental styrke
For å skape det riktige førsteinntrykket må du kle deg for anledningen. Det betyr nødvendigvis ikke dress og slips. Skal du på intervju som en operatør i industrien så kan det være bedre med en casual skjorte og finbukse. La situasjonen bestemme hvilke klær du trenger og husk vær velstelt. Dusjet, barbert og klippet negler.

Vær oppmerksom på kroppsspråket ditt
Å skape et positivt førsteinntrykk må du fremvise selvtillit gjennom kroppsspråket ditt. Eksempelvis sitte oppreist, smile og være rett i ryggen. Ikke ha armene i kryss eller stirr ned i bordet, da det utstråler en avisende og usikker personlighet hos deg.

Engasjere og være engasjerende
For å få et godt førsteinntrykk må du engasjere den andre parten. Prøv å inkludere den andre personen inn i samtalen og lytt til hans synspunkter. Ved å engasjere dem så føler de seg bra om seg selv og at deres ideer blir verdsatt. Slikt kommunikasjonsmiljø hjelper dem til å utvikle et positivt inntrykk av deg.