I dagens samfunn er vi mer stresset enn noen gang. I tillegg er det for de aller fleste av oss utrolig vanskelig å få tiden til å gå opp. Det finnes bare 24 timer i døgnet, og noen ganger strekker ikke de timene til. Man skulle ofte ønske seg at døgnet hadde litt flere timer, eller at uken hadde en ekstra dag eller to. Selvsagt kan det også gå den andre veien, at man blir frustrert over den tiden man ikke får utnyttet fullt ut. Kanskje man har barn, eller kanskje det er jobben som tar mye tid. Det er jobb, familie, venner, trening og helse – og aller helst skal man ha litt tid til seg selv midt oppe i det hele også. Noe som mange ganger kan føles som en helt umulig oppgave. 

Heldigvis er det sånn at det er grep man kan ta i hverdagen for å klare å roe ned, stresse mindre og også få mer ut av tiden sin. Hvis man med små grep klarer å øke fokuset eller konsentrasjonen på jobb, med skolearbeid eller andre ting som krever fokus, så kan man bli ferdig med oppgavene sine litt fortere. Hvis man klarer å ferdiggjøre noen ting mer effektivitet, betyr det også at man kanskje kan få litt ekstra tid til å gjøre de tingene man aller helst vil. I denne artikkelen vil vi derfor gi deg noen av våre beste tips til å øke konsentrasjonen i hverdagen, og få unnagjort de tidskrevende oppgavene. 

Ta deg noen pauser

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dette høres kanskje ut som verdens største selvfølge, noe det kanskje også er. Samtidig kan det også høres litt motsigende ut – for hvordan kan en gjøre mer dersom man tar flere pauser? Faktisk er det sånn at dersom en husker å koble av litt underveis i løpet av dagen vil man kunne fokusere bedre i den tiden det faktisk er nødvendig med fokuset. Et godt tips er derfor å ta pauser jevnlig gjennom dagen.  Legg en plan hvor du for eksempel jobber i en halvtime, og tar 5 minutters pause. På den måten har du hele tiden noe å se frem til. 

Det er også viktig å koble av med noe helt annet mens du tar pausen din. Hva med å for eksempel koble av med et spill? Det finnes mange nettcasino som tilbyr velkomsttilbud, og du kan derfor finne det stedet som tilbyr den beste innskuddsbonusen, og koble av med noe helt annet i noen få minutter. 

Legg vekk distraksjoner

Mellom pausene er det viktig at du legger vekk andre ting. Fleroppgavekjøring, eller multitasking om du vil, kan redusere konsentrasjonen, og det er derfor et godt tips å ikke skulle sette på favorittserien eller en podcast i bakgrunnen. Bruk heller tiden til å jobbe effektivt, og koble så av med noe hyggelig i pausene dine – så kan du hele tiden ha noe hyggelig å se frem til. 

Få litt luft

Hjernen vår fungerer mye bedre dersom vi gir den mulighet til å få litt frisk luft en gang iblant. Start derfor dagen med å gå til jobb, eller gå deg en liten runde ute før du setter deg ned med arbeide. Bruk også gjerne en lang pause i løpet av dagen til å ta deg en liten gåtur. 

Dette vil både være bra for helsen din, da du får litt trening i løpet av dagen, i tillegg til at hjernen din har godt av denne avkoblingen for å kunne prestere best mulig mens du er i gang i løpet av dagen.